Блог

Як вибрати крок зуба стрічкової пили

До вибору кроку зуба (TPI) варто підходити дуже уважно. Даний термін означає число зубів на 1 дюйм, визначається глибиною пазухи леза.
14.06.2018 подробнее

Причини розриву стрічкових пилок по дереву

Причин розриву стрічкових пилок по дереву існує дуже багато. Знаючи джерело проблем і методи їх усунення можна заощадити пристойні гроші. Дотримання рекомендацій і бережливе ставлення до обладнання також збережуть ваші фінанси і час...
01.06.2018 подробнее

ТОВ «КОМПАНІЯ «ТОРА» 5 років!

Ось і пройшов ще один незабутній рік, проведений в колективі цілеспрямованих і працьовитих людей...
23.05.2018 подробнее

Режим роботи стрічкової пили по металу

Вибір пилки хорошої якості - це тільки мала частка успіху у виробництві. Неправильне використання пилки скорочує ресурс на 50%. Щоб отримати кращі показники Вам необхідно...
14.05.2018 подробнее

V Харківський Міжнародний Марафон

29 квітня в місті Харків пройшов V Міжнародний марафон. Брали участь в ньому більше десяти тисяч спортсменів з усіх куточків земної кулі - США, Ізраїлю, Польщі, Кенії, Німеччини, Індії та інших країн...
10.05.2018 подробнее

Чому форматні верстати є майбутнім деревообробки?

З появою листів ДСП і МДВ великих форматів, циркулярки перестали бути актуальними в галузі деревообробки...
17.04.2018 подробнее

Запрошуємо всіх на V харківський марафон!

У 2014 році Кharkiv International Marathon внесли до Книги рекордів України за масовістю забігу спортсменів. Траса марафону включає вулиці центру міста.
02.04.2018 подробнее

Як розводити стрічкові пили?

Робота з стрічковими пилами для пилорам обмежена часом їх використання. Від постійного термічного і механічного навантаження, робоча грань зуба покривається мікротріщинами...
27.03.2018 подробнее

Що необхідно знати про компанію Starrett?

Історія компанії налічує вже понад 130 років. Starrett - лідер серед виробників стрічкових пил та вимірювального інструменту. Була заснована в 1880 році людиною-легендою...
05.03.2018 подробнее

Як правильно згортати стрічкову пилку в кільце?

Термін служби стрічкових пилок не можна передбачити. Крім робочих, полотну належить випробувати, значні навантаження при транспортуванні і зберіганні. Все починається з того, що пила поставляється в бухті від виробника до дилера. В ході транспортування, шлях пройдений стрічковою пилкою може становити тисячі кілометрів. Після того як пила була доставлена ​​дилеру, відбувається сварка стрічкового полотна в кільце. Далі, пила відправляється до клієнта і може подолати відстань ще в кілька сотень кілометрів.
26.12.2017 подробнее

Яку по металу вибрати: дискову або стрічкову?

При виборі деревообробного обладнання, поширена рекомендація використання рамних пив. Однак вичерпний опис інструменту, його переваги та недоліки ─ зустрічатися рідше. Тому, давайте опишемо характеристики і можливості рамних пив по дереву.
06.12.2017 подробнее

ТОВ «КОМПАНІЯ «ТОРА» 4 роки!

Фотозвіт зі святкування четвертого дня народження ТОВ «КОМПАНІЯ «ТОРА»
23.05.2017 подробнее

Зробимо Україну чистою!

Один із найвідоміших комедіантів ХХ сторіччя, Джордж Карлін, стверджував, що якщо Земля являє собою свідому біологічну систему, то єдиною причиною, з якої вона дозволяла б існувати і розвиватися людству, було б виробництво пластику. Тому що це ─ єдиний матеріал, який вона не може виготовляти самостійно. В цьому і є сенс нашого існування ─ виробництві пластику..
22.05.2017 подробнее

IV Харківський Міжнародний Марафон

30 квітня, в місті Харкові, відбувся благодійний міжнародний марафон. Очікуючи на цей захід, ми закликали всіх, у тому числі і вас, відвідувачі нашого сайту, до участі у ньому. Щиро сподіваємося, що ви не тільки відгукнулися на наш заклик, але й утримали від нього стільки ж задоволення, скільки і ми!
22.05.2017 подробнее

Що таке рамна пила?

Під час вибору деревообробного обладнання, поширеною є рекомендація використання рамних пил. Однак вичерпний опис інструменту, наявні переваги та недоліки ─ явище менш розповсюджене. Тож, давайте окреслимо характеристики та можливості рамних пил по дереву.
12.05.2017 подробнее

Як обрати дискову пилу по металу?

Різання металу за допомогою дискової пили є одним із найпоширеніших способів механічної обробки металевих виробів. Відрізні пили забезпечують максимально точний і якісний результат роботи. Втім, велика кількість людей залишається незадоволені її результатами. Основною причиною цього явища є неправильно обрана дискова пила.
03.05.2017 подробнее

Запрошуємо всіх на харківський марафон!

ТОВ «КОМПАНІЯ «ТОРА» запрошує усіх охочих і неохочих долучитися до участі в IV Харківському Міжнародному Марафоні. Ця достатньо молода спортивна подія вже стала однією із наймасштабніших на території України.
24.04.2017 подробнее

Чим спіральна фреза відрізняється від свердла?

Спіральні кінцеві фрези є популярним дереворізальним інструментом. Вони вважаються вкрай функціональним і універсальним інструментом. Повсюдним є їх використання на ручних та ЧПК фрезерних верстатах для формування пазів та аналогічних робіт по дереву. Проте поширеним є питання, чи можна такі фрези використовувати замість звичайного свердла і взагалі: чи є між ними якісь суттєві відмінності?
14.04.2017 подробнее

Основи вибору дискових пил для багатопилів

Вибір дискової пили для багатопилів визначається не стільки особливостями верстата, який використовується, скільки кондиціями дерева, яке обробляється. Для обробки на багатопильних дискових верстатах, наполегливо рекомендується використовувати деревину з низьким рівнем вологості, не більше 15%. Однак і тут є нюанси.
10.03.2017 подробнее

Що значить і що означає твердість ріжучого інструменту?

Така характеристика, як твердість ріжучого інструменту, неодноразово згадується в технічних документациях і описах стрічкових і дискових пилок, ножів і фрез. Однак, що цей показник означає, як отримується і відносно чого вимірюється, уточнюється набагато рідше.
03.03.2017 подробнее

Чому рвуться стрічкові пили?

Розрив полотна ─ поширене явище під час металообробки. Першим рішенням, яким прийде в голову при подібній ситуації, буде заміна інструменту на новий, іншого виробника. Однак не слід влаштовувати полювання на відьом ─ в разі комплексних проблем, заміна полотна не вирішить проблему, а лише приховає симптом і відкладе його повторний прояв. Пили будуть рватися, а результативність праці знижуватися до тих пір, поки не буде знайдена і ліквідована сама причина відхилень.
30.01.2017 подробнее

Як вибрати стрічкову пилу по металу правильно? Рекомендації до вибору оптимального стрічкового полотна

Вибір коректного стрічкового полотна визначає ефективність і якість майбутньої роботи. Левина кількість проблем при експлуатації пил по металу, викликана некоректним його підбором. Слід чітко усвідомлювати, що неможливо купити пилку по металу, яка була б універсальною ─ для кожного верстата і виконуваного типу роботи є свої чіткі вимоги. І дотримання цих вимог дозволить використовувати інструмент максимально результативно.
20.11.2016 подробнее